Rijdende Badkamer

Waar komt energie eigenlijk vandaan thuis? Hoeveel energie is nodig om warm te douchen? En hoe kun je thuis energie en water besparen? Leerzame vragen voor iedere basisschoolleerling!

 

Boek de Rijdende Badkamer via dit boekingsformulier.

 

Wat is de Rijdende Badkamer?

De Rijdende Badkamer is een interactieve badkamer voor basisschoolleerlingen, op een aanhanger, die alle basisscholen van Enschede bezoekt (periode september t/m december 2021). Met de Rijdende Badkamer leren onder begeleiding van een onderwijsexpert spelenderwijs over energie- en waterbesparing. Bijvoorbeeld over de verschillen tussen douchekoppen en de verschillen tussen een CV-ketel en een warmtepomp.

 

Voor wie is de Rijdende Badkamer bedoeld?

Voor groepen 4 t/m 8 van iedere basisschool in Enschede. De Rijdende Badkamer daagt leerlingen uit samen water te versjouwen en energie op te wekken met een fiets. Jonge kinderen zullen hiervoor waarschijnlijk niet groot en sterk genoeg zijn.

 

Wat kost een bezoek?

Het bezoek van de Rijdende Badkamer op jouw school is volledig kosteloos. De Rijdende Badkamer wordt bekostigd door het EnergieLoket Enschede via een landelijke subsidie Reductie Regeling Energieverbruik. 

 

Wat omvat het bezoek van de Rijdende Badkamer?

De Rijdende Badkamer komt op jouw verzoek langs school. Per klas leren leerlingen buiten onder begeleiding van een onderwijsexpert over het besparen van energie en water bij het douchen. De Rijdende Badkamer daagt leerlingen uit samen water te versjouwen en energie op te wekken met een fiets. Daarbij ontvangt iedere leerling een gratis douchetimer, ontvangt iedere school een gratis energie-verbruiksmonitor en ontvangt iedere leerkracht een gratis leshandleiding voor optionele lesactiviteiten.

 

Meer weten?

 

Ik wil de Rijdende Badkamer boeken!

Je boekt de Rijdende Badkamer via dit boekingsformulier.

Het boeken van de Rijdende Badkamer voor jouw klas of school is eenvoudig. Gebruik het bovenstaande boekingsformulier en verstuur jouw gegevens. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om het bezoek van de Rijdende Badkamer op jouw school te plannen.

                      waterverf jpg4

                                                                    

Energieloket logo